Ilmottauduttiin siis extempore BH-kokeeseen n.2vk sitten tiistain BH-treenien jälkeen jotka menivät niin hyvin, että innostuttiiin katsomaan varapaikkoja BH-kokeista. Päästiinkin Röykkään 29.5.2009, kun siellä oli vielä tilaa.

Kokeeseen ilmottautuminen oli jo 17.30 ja kokeet alkoivat 18.00. Tultiin jo hyvissä ajoin, ja Remu kävi taas tosi kuumana autossa. Kokeeseen oli osallistunut yht. 7 koiraa kun 3 oli peruuttanut.

1. Saksanpaimenkoira

2. Saksanpaimenkoira

3. Saksanpaimenkoira

4- Saksanpaimenkoira

5. Bokseri

6. Lagotto

7. Suursnautseri

Joten kun oltiin vikoja, saatiin pariksi nollakoira. Ja meidän onneksi silloin myös me tehtiin eka seurausosuus, eikä paikallamakuu.

Tässä kommentteja:

Yleisesti koira on erittäin energinen, hyvin pitkälle koulutettu sekä sillä on suuri työskentelyhalu ja motivaatio. Ohjaaja on hyvin tietoinen koirasta ja harjoitellut koiran ohjaamista, mikä on erinomaisen mukava katsella.

Seuraus kytkettynä se on suora, tiivis ja tarkkaavainen. Lapa on ohjaajan polven kohdalla. Yhden ainoan kerran sille tulee pieni herpaantuminen jolloin se haistelee maata, mutta korjaa välittömästi asennon. Täyskäännökset sen tulee työstää vielä energisemmin. Käännökset ohjaajan pitää harkita miten tekee, ettei tule pysähtymis efektiä. Tempovaihteluissa juoksussa koiran tulee olla keskittyneempi. Hidas sillä on tiivis ja tarkkaavainen. Sakarassa ja henkilöissä istuuntuu suoraa ja nopeasti. Henkilöryhmään saavuttaessa tulee olla keskittyneempi ohjaajaan, sen takia käy tervehtimässä ja saa ohjaajalta toisen avun. Arvosana erittäin hyvä.

Seuraus vapaana, henkilöryhmässä henkilöt eivät enää vaikuta. Suora ja tiivis istuminen. Seuraamisessa se on hyvä, mutta ajottain herpaantuu. Se vietin kestävyys ei vielä kestä nuorella koiralla niin pitkään seuraamiseen kokomatkaa. Ensimmäisessä täyskäännöksessä tulee olla tarkkaavaisempi ja tiiviimpi. Ensimmäinen oikealle käännös hyvä, toisessa pitää olla tarkkaavaisempi. Ohjaaja ei pysähdy sakrassa, joten sitä ei voida arvostella. Arvosana silti erittäin hyvä.

Liikkeestä istuminen aloitus asento hyvä. Valmistava osuus on energinen suora, ja käskyä noudattaa välittämästi istuuntuu suoraan,tiiviisti ja varmasti. Pysyy siinä rauhallisena aina ohjaajan saapumiseen saakka. Arvosana erinomainen.

Liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Valmistelevassa osuudessa tulee olla tiivis ja suora, siinä herpaantuu. Käskyä tottelee välittömästi menee maahan nopeasti, varmasti ja suoraan. Sen tulee olla kuitenkin siinä keskittyneempi. Luoksekutsua noudattaa välittömästi. Erittäin nopea, suora ja määrätietoinen luoksetulo. Sen tulee kuitenkin istuuntua paremmin ohjaajan eteen, pienen törmäyksen tekee ja tulee olla suorempi, siinä on hiukan vino. Ja sivulle tulo monessa osassa (hyppynä), ja jää vähän vinoo. Silti erittäin hyvä.

Paikalla makuu ,noudattaa käskyä välittömästi. Jää rauhallisesti maahan, mutta nousee seisomaan ensimmäisen liikkeen aikana. Seisoo kuitenkin paikallaan ja menee itsenäisesti takaisin maahan. Tämän jälkeen pysyy rauhallisena paikallaan aina kauan kunnes ohjaaja sen noutaa. Perus asennon ottaa nopeasti ja on siinä tiivis ja tarkkaavainen. Arvosana erittäin hyvä.

 

(kommentit kirjoitettu ylös, videopätkästä=)).. kun en osaa tänne laittaa videota (pystyyköhän edes?)

Kaupunkiosuudessa ei ollut huomautettavaa, oli kuulemma iloisen avoin kaikelle, muttei silti välittänyt muista.

KUVIA:

1243638014_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243638085_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onnelliset kokeen suorittajat

 

1243638144_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

... Sekä autossa väsymys kohtaa pikkuriisenin =) Rankka päivä on nyt suoritettu onneksi hyvällä menestyksellä!